2019./20.mācību gadā cēsinieki pārraksta VJĢS vēsturi!

Post date: May 21, 2020 7:3:33 AM

Lai gan VJĢS žūrija aicināja Ministru kabinetu visus 12.klases skolēnus atstāt uz otru gadu, lai varētu noslēgt sezonu rudenī ar plānoto Kultūras ģeogrāfijas nodarbību, tomēr augstākie spēki nepiekrita šim lūgumam un VJĢS spiesta ziņot, ka 2019.-2020. sezona ir noslēgusies. Ņemot vērā, ka aizvadītas sešām no plānotajām septiņām nodarbībām, VJĢS žūrija pieņēmusi lēmumu sezonu pasludināt par notikušu, kas nozīmē, ka rezultāti pēc Komandu mačiem uzskatāmi par visa mācību gada gala rezultātiem!

Līdz ar to šīs sezonas kopvērtējuma izcilnieki, kuri saņems mūsu krāsainos diplomus ir:

6.-7.klašu grupā šosezon piedalījās 43 dalībnieki. Trīs no piecām individuālajām nodarbībām uzvarēja aktuālais Vidzemes čempions šajā klašu grupā Kristians Deivs Grīvinš, kurš gana pārliecinoši arī kļuvis par sezonas augstākās kopvērtējuma punktu summas īpašnieku. Šosezon Kristians ir vienīgais spēcīgās Valmieras Valsts ģimnāzijas pārstāvis klašu grupu sezonas TOP3. Stabilu sniegumu demonstrēja Lauris Tomiņš (Barkavas pamatskola), ieņemot otro vietu sezonas griezumā, bet Marta Lupkina (Cēsu Valsts ģimnāzija) sasniedza trešo labāko punktu summu. Jāizceļ arī Jasmīna Pakalne (Smiltenes vidusskola), kurai pavisam maz pietrūka, lai iesprauktos gada labāko trijniekā! Nodarbībās pa panākumam šosezon arī Nikam Sveķim (Cēsu Valsts ģimnāzija) un Jānim Ošiņam (Smiltenes vidusskola), bet vēl trīs bez minētajiem dalībniekiem spēja iekļūt nodarbības apbalvojamo sarakstā.

86 Vidzemes skolēni kaut reizi startēja 8./9.klašu grupā, kurā šogad izvērtās negaidīta intriga. Par sezonas uzvarētāju kļuva Cēsu 1.pamatskolas audzēknis Artūrs Supe, izcīnot panākumus trīs individuālajās nodarbībās, kā arī Komandu mačos, tomēr svarīgākajās sacensībās par Vidzemes čempionu kronēts Siguldas Valsts ģimnāzists Artūrs Strakšs, kurš turklāt negaidīti kļuva par Atklātās olimpiādes absolūto uzvarētāju! Šie panākumi siguldietim nodrošināja sezonas otrās vietas diplomu, bet trešajā vietā šosezon Edvards Jermacāns (Madonas Valsts ģimnāzija), kuram dalīti labākā punktu summa bija dabas ģeogrāfijas nodarbībā. Turpat aiz labāko trio arī Linards Grava (Gulbenes novada valsts ģimnāzija), vēl trim šīs klašu grupas pārstāvjiem iegūstot diplomus nodarbībās.

Vidusskolas klašu grupā 77 dalībnieku konkurencē par sezonas uzvarētāju kļuva Andrejs Ķīlis (Cēsu Valsts ģimnāzija), kuram izdevās apsteigt aprīlī notikušās Valsts ģeogrāfijas olimpiādes zelta medaļas ieguvēju Ralfu Bormani (Madonas Valsts ģimnāzija). Par nieka tiesu trešo vietu mācību gadā ieguva Kārlis Bošs (Gulbenes novada valsts ģimnāzija), apsteidzot Mārtiņu Mārci Pružinski (Valmieras Valsts ģimnāzija). Daniēls Dadzītis (Cēsu Valsts ģimnāzija) uzrādīja absolūti labāko rezultātu dabas ģeogrāfijas nodarbībā, bet par Vidzemes čempionu Atklātajā olimpiādē šajā grupā negaidīti kļuva Kristaps Melnis (Gulbenes novada valsts ģimnāzija). 6 nodarbību laikā kaut vienu TOP3 diplomu ieguva veseli 12 šīs klašu grupas dalībnieki!

Sezonas absolūtajā kopvērtējumā gana neticams iznākums, jo pirmās divas vietas aizņēmuši abi 8./9.klašu grupas Artūri! Par šīs sezonas Vidzemes labāko ģeogrāfu saucams Artūrs Supe, bet attiecīgi otrais labākais - Artūrs Strakšs. Un trešā augstākā punktu summa Ralfam Bormanim, apsteidzot iepriekšējo sezonu līderus Andreju Ķīli un Kārli Bošu.

VJĢS 23 sezonu tikai Valmieras un Madonas skolas spēja iegūt VJĢS sezonas ceļojošo kausu, kaut gan pērn vēl pirms pēdējās nodarbības līderos bija gulbenieši. Ko nepaveica viņi, šosezon paveica Cēsu Valsts ģimnāzijas skolēni, sīvā cīņā sasniedzot sezonas augstāko punktu summu un aizvedot kausu pirmo reizi uz Cēsīm! Ierastās kausa dalītājas Valmieras Valsts ģimnāzija un Madonas Valsts ģimnāzija šoreiz "samierinājās" ar attiecīgi otro un trešo vietu skolu kopvērtējumā, bet gudrāko ģeogrāfu sešiniekā iekļuva arī komandas no Gulbenes novada valsts ģimnāzijas, Smiltenes vidusskolas un Madonas Pilsētas vidusskolas. Kaut reizi dalību VJĢS ņēma 25 dažādu skolu skolēni.

Līdz ar to šis mācību gads ir noslēdzies, VJĢS dodoties brīvlaikā līdz septembrim, kad pasniegsim diplomus šī gada labākajiem. VJĢS novēl veiksmi mācību gada noslēguma darbos, izdevušos vasaru, kā arī aicina neapmeklēt bezpajumtnieku patversmes Rīgā, lai izvairītos no veselības problēmām!