2014. gadu ar uzvaru noslēdz Rikveilis!

Post date: Dec 14, 2014 5:55:34 PM

Šosezon jau sākam pierast, ka 10.klašu grupā uzvarētāju nosaka pēdējā uzdevuma pāris pēdējie jautājumi, jo sacensību tabula te ir allaž blīva. Tā arī notika šoreiz, kad savu pirmo panākumu VJĢS guva Elvis Pumpurs (Cēsu Valsts ģimnāzija). Otrajā vietā ierindojās Elvja komandas biedrene Nikola Serģe, bet trešā šoreiz, apsteidzot pirmo divu nodarbību uzvarētāju Rebeku, bija Laura Drunka no Madonas Valsts ģimnāzijas. Rebeka, Laura un Elvis pagaidām tuvu viens otram arī sezonas kopvērtējumā!

11.klašu grupā beidzot pie panākuma ticis Māris Bazulis (Madonas Valsts ģimnāzija), apsteidzot novembrī par Vidzemes čempionu kļuvušo Mārtiņu Ručevski (Gulbenes novada Valsts ģimnāzija) un sezonas pirmās nodarbības uzvarētāju Oskaru Vanagu (Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzija). Gaidām spraigu cīņu starp šiem 3 puišiem arī sezonas turpinājumā!

Pēc neveiksmes Vidzemes Atklātajā olimpiādē, jau atkal pārliecinošs starts un panākums 12.klašu grupā Miķelim Dāvidam Rikveilim (Madonas Valsts ģimnāzija). Garu neveiksmju sēriju pārtraucis Ērgļu vidusskolas spēcīgākais ģeogrāfs Ilmārs Suveizda, kurš šoreiz otrajā vietā. Labāko trijnieku vecākajā klašu grupā Dienvidu puslodes jautājumos noslēdza Dārta Meldere no Smiltenes ģimnāzijas, kura uzrādīja arī labāko rezultātu sarežģītajā polārstaciju kārtā!

Ne to pārliecinošāko uzvaru absolūtajā ieskaitē izcīnīja Miķelis Dāvids Rikveilis, kuram abi pamatskolas dūži cieši turējās aiz muguras visu nodarbības laiku! Absolūtajā kopvērtējumā Miķelis iekrājis jau stabilu pārsvaru, kamēr cīņa par otro vietu tikai uzņem apgriezienus!

Nākošā tikšanās reize paredzēta janvāra vidū, kad spēkosies Vidzemes ģeogrāfu komandas! Kā teicis Rainis - spēks, tā ir vienība, lūk, kur tā mācība! Uz tikšanos!

6.-9.klašu grupā ierindā bija abi šīs sezonas favorīti - Emīls Ralfs Zagorskis (Valmieras Valsts ģimnāzija) un Krišjānis Kucins (Madonas Valsts ģimnāzija), kuru duelis solījās būt spraigs! Tā arī notika, turklāt šī nodarbība noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu, abiem puišiem dalot pirmo vietu. Trešais par mata tiesu šoreiz Kārlis Bošs no Gulbenes novada Valsts ģimnāzijas.

1.uzdevumā bija jāatpazīst slavenākie dienvidu puslodes iedzīvotāji. Daži no tiem, kā piemēram Kailija Minoga, pat ir pabijuši Latvijā!

2.uzdevums bija klasisks - karte ar jautājumiem par un ap dzīvi dienvidos.

3.uzdevumā - ranžēšanā bija jāsarindo 9 valstis pēc to atrašanās vietas. Dalībniekiem radās lielas grūtības, nosakot kura no valstīm ir vistuvāk dienvidpolam!

Kņazs ceļā sekoja kā 4.uzdevums. Bilžu randoms par dabu un saimniecību.

5.uzdevums bija ļoti specifisks - dotajām 15 polārstacijām Antarktīdā jānosaka saimnieki. Kurai valstij pieder polārstacija Vostoka, bet kurai Džonšaņa tā arī daudziem netapa skaidrs.

6.uzdevumā sekoja Ulda Klepera bilžu tests, kas šoreiz dalībniekiem padevās ļoti viegli. Labākie šajā uzdevumā spēja atpazīt visas vietas pēc to bildēm, sākot no Sidnejas un Kilimandžāro un beidzot ar Vostokas ezeru Antarktīdā!

7.uzdevumā bija jāsalīdzina dažādas valstis pēc to izmēriem un izrādījās, ka dažas ir pat ļoti līdzīgiem apmēriem!

Noslēdzošais uzdevums bija ar vienkāršu nosacījumu - pēc dotā apgalvojuma dalībniekiem bija jānosaka, vai runa ir par ziemeļu vai dienvidu puslodēm. Kārtas autors Reinis bija uzdevumā ievietojis āķīti - visi apgalvojumi bija par nodarbības tēmu, dienvidu puslodi. Vienīgais šo likumsakarību pamanīja Krišjānis Kucins, kurš nebaidījās visus ķekšus sakārtot tikai vienā ailē.

Šī gada pēdējās VJĢS nodarbības norisi nespēja apturēt pat vētra! Arī 72 dalībniekus ne, kas no visas Vidzemes ieradās sacensties ļoti eksotiskā nodarbībā - uzdevumos par zemeslodes dienvidu puslodi! Valmieras Valsts ģimnāzijas telpās dalībnieki izpildīja 8 uzdevumus: